Lykke er


Lykke er

 

 

“Lykke er det højeste mål i livet, hvor alle andre mål samles i den høje enhed”-  Deepak Chopra.

 

At føle sig lykkelig kan læres, ligesom du har lært matematik, grammatik, andre sprog osv. “Det er noget pjat” siger du måske. Nej, det er det ikke, og det er allerede bevist. 


“Lykke er noget abstrakt”, har jeg hørt nogle gange. Nej, det er bestemt ikke noget abstrakt. Det er faktisk meget præcist. Når du spørger dig selv “ Er jeg lykkelig?”, kan du høre dit svar med det samme. Hjertet siger til dig “Ja” eller “Nej” og der kan ikke være noget mellem. Ligesom med kærlighed. Du elsker eller ej. Sådan er det bare. 


Men oftest overtager dit ærlige svar din hjerne med dens logik og med alle argumenter. Jeg har det jo rimeligt og så går den ikke længere end det.
Lykke er en livsbalance og det kan alle lære…igen.


Det er svært at tro på, at det er muligt at være lykkelig. Det virker desværre mere naturligt at snakke om depression, manglende tid og energi, stress, ensomhed og ulykkelige situationer end lykke i dag.


Da jeg var 6 år, var det at mærke duften af min bedstemor, at lege med mine venner udenfor, at tage sammen med mor og far til deres venner, at se fyrværkeri, det var lykke for mig.


Da jeg blev 13, var det at læse forskellige bøger, at glemme alt omkring mig og fantasere, at se det første grønne græs udenfor efter en hård vinter, at få en ny kuglepen var lykke for mig


Da jeg blev 16, var det at føle, at jeg var accepteret af mine klassekammerater, det at andre forstod mig var lykke for mig.


Da jeg blev 20 troede jeg, at lykke består af flere “lykke momenter”, som ikke varede lang tid.


Da jeg blev 30 var jeg sikker på, at lykke var at have et godt job og en kæreste og være økonomisk uafhængig.


Da jeg blev 40, fandt jeg ud af, at der findes kortvarig lykke og langvarig lykke. Kortvarig lykke er bare en begejstring, som er forbundet med omverden, ofte med materialistiske ting. Men langvarig lykke er evnen til at have det godt uanset hvad. Og den lykke afhænger udelukkende af mig selv.


Den langvarige lykke har intet med penge, prestige, magt og materielle ting at gøre. Den har intet at gøre med verden omkring os. Selvom det lyder mærkeligt. Hvert menneske har lykken inde i sig selv og den har altid været der lige fra den dag vi kom til verden.


Lykke er når du har dejlige følelser af kærlighed, tryghed, mæthed, varme og ro. Når du bare er glad uden at der er en speciel årsag til det. Når du er til stede og er tilfreds med, og taknemmelig for alt, du har i livet. Når du kender dine kerneværdier og lever efter dem med åbent hjerte for dig selv og menneskene omkring dig.
Vejen til livsbalance 


Hvis du forstiller dig, at du er en computer, så er din krop selve hardwaren - altså den fysiske del. Dine tanker og følelser er softwaren - den mentale del.  Dit energiindhold batteriet, som i computeren.


De 3 “dele” er tæt forbundet. Derfor når du dyrker motion, får du det også bedre på det mentale plan eller når du tænker positivt, føler du dig selv også bedre fysisk og du får mere energi. Og omvendt.


Du er lykkelig, oprigtig lykkelig, når du har balance mellem den fysiske, den mentale og den energiske “del”. Det er mange tusinde år gammel viden, og er ikke min opfindelse. Viden, som er afprøvet i mange generationer.


En af vejene til livsbalance (lykke) er gennem dine tanker og ord. Prøv at lave et eksperiment:

Gentag flere gange om dagen “Jeg er stærk. Jeg kan” eller “Jeg er svag. Jeg kan ikke” og føl på dig selv, at du blive stærkere eller omvendt. Det kommer an på, hvad du vælger.


Det, du tænker og taler om i løbet af dagen, påvirker dine følelser, dine handlinger og din energi. Du bliver hurtigere træt, hvis du vælger at sige til dig selv, at du er svag og du kommer til “tilfældigt” at få fiasko, at møde tilsvarende mennesker og at opleve komplicerende situationer.

Dvs. den måde du er på, påvirker verden omkring dig.Få klarhed
Din erkendelse af, at du vil arbejde på at skabe livsbalance og på den måde forbedrer din livskvalitet - er de første skridt til et mere lykkeligt liv. Et liv med selvværd, indre ro, klarhed, hvor du genkender dine talenter og implementerer dem i din beskæftigelse. 

Liv, hvor du kender dine kerneværdier og lever efter dem. 

Liv, hvor du har modet til at være dig selv og overskud til at nyde det.

Liv med glæden og hvor synergien virker i din nye hverdag.


Du vil se verden omkring dig på en bestemt måde, men kan du se dig selv i den verden sådan, som den du godt kan tænke dig at være i?

Når du starter med at ændre dig selv, startes de ændringer, som du vil se omkring dig også.


Bliv skarpere på dine tanker om dig selv og dit forhold til de vigtigste mennesker i dit liv. Hvordan tænker og agerer du i forhold til job og penge? Hvilke tanker har du om de vigtige livsområder og hvordan de er i virkeligheden? Analysen vil skabe klarhed og synliggøre udfordringer, som hindrer din vej til balance og succes. 
Ryd op og giv plads til din succes


Inden du bygger noget nyt op, skal du fjerne det, som ikke gavner dig.

Nogle gamle uheldige og ulykkelige oplevelser og negative overbevisninger har desværre stadig en negativ indflydelse på dig, dine beslutninger og dit liv uanset om du tænker på dem eller ej. Hvis du ikke bearbejder dem, lever de videre på det mentale plan og skaber forhindringer for det, du gerne vil opnå i livet. 

Samtidig skal dit “mentale fordøjelsessystem” aktiveres for at du fremover ikke samler på de kedelige oplevelser og slipper dem med det samme, den samme dag eller lige så hurtigt du kan.


Få nye succesfulde vaner


Nu har du ledig plads til de nye gode vaner, som bringer dig derhen, hvor du vil være i livet. 

Det findes flere succesfulde vaner, som i den rigtige sammensætning giver en stærk virkning på dig og dine nye muligheder: at være positiv og gavmild, at have disciplin og være tålmodig, at holde fokus og være bevidst i hverdagen, at reagere på udfordringer med taknemmelighed. 

Disse vaner er blot nogle af dem du vil lære. De kan implementeres i dit liv i små bidder indtil du bliver til en bedre version af dig selv.


Det tager tid, men det kan betale sig, da det sparer dig en masse tid og energi og bringer dig videre på en let og effektiv måde. På den måde opnår du det gode liv, du altid har ønsket dig.

Når du tager ansvar for dit liv og laver de små justeringer inde i dig selv, ændrer dit liv sig derefter. Det er kun dig selv med nogle effektive værktøjer der kan rette din kurs.

At ændre verden til et bedre sted at være er en stor opgave, men hvis du starter med dig selv, er det en let opgave. Hvis flere også gør det samme, bliver vi verdens lykkeligeste mennesker i vores lille Danmark - også i virkeligheden. 


Lykken er inde i dig.


Tror du virkelig på, at du bliver mere lykkelig, når du får et eller flere af dine ønsker opfyldt? F.eks. når du har fået et godt job, hvis du mangler job. Eller har fået en dejlig kæreste eller mange penge, eller har tabt dig eller er gået på pension? Hvis du tænker sådan, betyder det, at du tror på, at årsagen til, at du ikke er lykkelig nu, ligger i omverdenen. Og du venter… Og kæmper… Og bliver utålmodig og mange gange uforstående.


Lykken er inde i dig og den er ikke afhængig af andre mennesker eller andre ting omkring dig.

Man kan være lykkelig i elendige vilkår, og man kan være dybt deprimeret med flere millioner på kontoen. 

 

Flere undersøgelser viser, at lykken ofte er blevet identificeret med god økonomi. (Tænk dig, hvis du har vundet) eller med at have succes på arbejde. Men det er jo en kortvarige begejstring, og når pengene er brugt, og man mister sit arbejde slutter den.

 

Tibetansk syn på lykken


Den Tibetanske livskunst for et langt, sundt, succesfuldt og lykkeligt liv, som er flere tusinder år gammel, fortæller os, at man kan leve længere. og at man kan leve uden sygdomme som er en absolut forudsætning for lykken.  

 

Når du er bare lille smule syg, bliver du hurtigt træt, og motivationen gemmes i sengen langt under dynen. Humøret er ikke det bedste, når kroppen ikke har det godt. 

 

På den måde kan du let mærke på dig selv, at krop-sind-energien er forbundet sammen.

 

En tibetaner kigger på et menneske som en helhed, med den fysiske krop, den energetiske krop og den mentale krop. Hvis du forestiller dig, at et menneske er en computer, så er den fysiske krop en hardware, den energetiske krop er strøm, som PC-en får gennem en oplader, og den mentale krop er software. Ret enkelt at forstå.

 

 

Tibetanerne nævner 3 nødvendige “komponenter” for du føler dig lykkelig: 

 

1. Beroligende sind, som er klar til acceptere livet, som det er, og som er positiv uanset situationen. 

Når du har ro i tankene, er der ikke grund til stress, angst og konflikter. 

 

2. Velvære, velstand og tilfredshed med sig selv og alt, man har.

Tilfredshed med din krop, udseende og dig selv generelt, samt tilfredshed med  alt omkring dig: job, parforhold, økonomi, bolig, venner osv. 

 

3. Glæde i hverdagen. 

Når du ikke er glad i et stykke tid, og du har en fornemmelse af årsagen til din dårlige stemning, skal der ske en ændring.

 

Og hvad er det? Det behøves ikke at være en fysisk handling. 


Nu har du sikkert flere spørgsmål som:

 

  • Hvordan får jeg ro i tankene?
  • Hvad kan jeg gøre for at få velstand 
  • Hvordan kan du acceptere dit liv nu, inden du får det bedre?
  • Hvordan kan jeg gå mere glæde i min hverdag?

 

At erkende, at du ikke er lykkelig, og at du vil gøre noget ved det er 50% af løsningen. Erkendelsen plejer at give lyst, motivation og vilje til din nye livsstil.

 

De sidste 50% er din PLAN og handlinger, som kommer til at ændre din livsstil. Strukturen skal være der ellers starter du på forskellige ting, og dropper dem igen. Dette gentager sig år efter år...