Skal 2020 være dit bedste år nogensinde

    Skal 2020 være dit bedste år nogensinde?

Skal 2020 være dit bedste år nogensinde?

Der er Nytår igen med nye muligheder og perspektiver. Nu er tiden til at opsummere hvad det er sket for dig i løbet af 2019 og for at sætte nye målsætninger.Nye målsætninger
De nye målsætninger er afhængige af dine ønsker og behov.
Hvad vil du? Hvad gør dig lykkelig? Hvad kan du gøre for andre?
Er det svært at svare på?


Forestil dig selv i fremtiden - se hvordan dit drømmeliv ser ud uden begrænsninger? Hvis du vandt flere millioner i lotto, hvad vil du så gøre?


Din forestilling skal være meget detaljeret. Vær kreativ og brug din fantasi. Forestil dig alle dine vigtigste livsområder: Helbred/sund livsstil, familieliv, kærlighedsliv, arbejde/karriere, penge/økonomi, socialt liv, personlig udvikling/hobby, bolig osv. hvor du er totalt lykkelig.


Hvad ser/hører/føler du, når du forestiller, at du lever, præcis som du ønsker dig? Det er ligesom at se en film med dig selv i hovedrollen. Prøv det, når du er alene og når du er totalt afslappet. Skriv så dine drømme ned på et stykke papir. Drømmene på skrift er dine nye målsætninger.


Du tænker måske at "det er umuligt" eller at "jeg ikke er bedre end andre. Hvis de ikke kan, kan jeg slet ikke” eller at "jeg ikke kan få/opnå det alligevel”. Hvis du tænker sådan, så mangler du tro på dig selv og succes. Det kan man arbejde på og få sig selv på sporet til sin lykke.


Hvis du vil stille et spørgsmål til et menneske om ens ønsker, bliver svaret ofte at “jeg vil være rask og lykkelig”. Det er en forudsætning for at kunne opnå alt andet. Når et hvert menneske forstærker sin krop og sin psyke med hverdagens mental og fysisk træning, skaber vi sammen et mere sundt samfund.Mental sundhed - Bæredygtighed - Klimaforandring
Hver år bliver et enkelt ord mere populært end andre. Mental sundhed har været populær i 2018, bæredygtighed og klimaforandring har været mest nævnt i 2019. Jeg vil foreslå, at i 2020 bliver ord som Nærvær, Omsorg, Godhed og Medfølelse i centrum. De ord er livsnødvendige i dag, og BEVIDSTHED er nøglen til dem alle.


BEVIDSTHED kan også hjælpe dig med at ikke bedømme andre at forstå dine potentialer og få det bedste frem i dig.


BEVIDSTHED er nødvendig for at kunne styre dit sind, dit liv og for at nå dine egne og at de 17 fælles verdens mål.


Tidligere var det præsternes opgave at lære mennesker om hvad er rigtigt og hvad er det forkert. De gode kerneværdier fik børnene lært fra folkeeventyr og gode gammeldags tegnefilm, hvor kærlighed og godhed plejer at vinde. Sådan var det tidligere.De 17 verdens mål og dig
I forbindelse med klimaforandring har vi sat os fælles 17 verdensmål. For at kunne nå dem, er vi nødt til at indse, at bagved alle de mål er os MENNESKER, samt vores indstillinger, holdninger og vaner. Og det er dem som er afgørende for at vi kan gøre en forskel for os selv og andre eller ej. Så mennesker, som dig og mig, skal arbejde på at ville og kunne ændre på vores dårlige vaner. Det kan vi gøre ved at være konstant bevidst om vores sunde tanker og gode intentioner.
Forståelse for at vi allesammen er forbundet, og enhver af os er en del af en stor enhed, er desværre ikke til stede endnu.


Det kan du mærke i tilfældet når du gør noget godt for andre, - du bliver mere glad og mere lykkelig. Når du tænker på andres behov, bliver du til et bedre mennesker.
MEN vi lever i verden, hvor menneskes succes stadig oftest desværre måles på de materialistiske ting. Men materialistisk velstand uden velfungerende og kærlig familie er ikke så stor succes i mine øjne.Start med dig selv, hvis du vil ændre verden
Vores verden består af mange milliarder mennesker, og hvis hver person tager sig af sin igen livsstil, kost og opførsel, bliver verden til et bedre sted at leve i.


De usunde vaner, som er ofte baseret på dine negative overbevisninger og arv fra din familie og kultur omkring dig, står i vejen for alle de positive ændringer. At kunne ændre på sine vaner er en kæmpe udfordring og det kræver at kunne gå over sin komfortzone.


Du kan ikke ændre på vaner, hvis hjertet ikke er med. Forbindelsen med hjertet giver os ro. Men det er ikke naturligt for os, derfor skal vi lære det blandt andet med meditationer, som forbinder hjertet og hjernen.
Hvis man ikke har disciplin og selvforståelse, - giver vores hjerne os et kæmpe problem. Løsningen på det er at holde fokus på hjertet - at lære at føle forbindelsen.


Du kan også åbne hjertet med at lære at lytte til andre. At lytte uden at fordomme eller at træffe hurtige konklusioner, bare at lytte indtil person ikke har mere at sige.


Du kan også oprette forbindelsen med hjertet igen ved at praktisere daglige meditationer. De kan hjælpe dig med hjælper dig med at føle livet hver dag og at træffe de rigtige beslutninger. Du kan starte med at med 5 minutters i stilhed og /eller at lytte guided meditationer, som du let kan finde på Youtube eller Google.


Den anden vane, som gavner dig, er at lære at dele. Det giver dig et større ansvar for at tage dig af andre, vores land og vores planet. Når du hjælper andre, giver det dig som sagt følelse af glæde og dyb tilfredshed.


At få forståelse for dig selv, og ikke dine roller, kunne være den næste step. At være sig selv er ikke en let opgave for mange i dag. Selvom alt er i orden, prøver man at finde på noget, som ikke er i orden. Det sker på nogen måde en fornægtelse af sig selv. Uden at forstå dine egne følelser og tanker, har du det svært ved at forstå andres følelser.


En ny vane at være bevidst hjælper dig med at registrere, hvad du føler og tænker i løbet af dagen. Og pga. direkte forbindelse mellem dine tanker og handlinger, kan du selv kultivere de gode handlinger med at styre dine tanker.
 At være bevidst om dig selv vil også  give dig  succes på andre menneskes livsområder, som er baseret på en god kommunikation.At lære at bygge et stærkt forhold
Mobiltelefon, Facebook og andre elektroniske opfindelser har ikke ført mennesker tættere sammen. Tværtimod. Mange har en dyb følelse af ensomhed.  Statistikken viser, at mange ikke er i stand til at dyrke et seriøst langt forhold fyldt med mening.


Ord Nærvær, Omsorg, Godhed og Medfølelse kunne være meget aktuelle i at lære at være sammen og er ikke bange for at stå for hinanden. Samt for at få alle danskere til at tænke mere på vores danske kærneværdier og også at leve efter dem.


Nytår plejer at være en perfekt start på at implementere de gode vaner, som bringer dig ro og succes samt at komme tættere på Verdens fælles mål.