Du bestemmer selv over dit liv

     Du bestemmer SELV over dit liv

Du bestemmer SELV over dit liv

Du bestemmer selv, hvordan du har det!


Du har nok prøvet at køre på motorvejen og opleve, hvordan en, som kører foran dig, ikke skynder sig med at skifte til højre bane? Du kan blive sur, råbe, vise finger måske… eller du kan lade være med at reagere og holde dig i ro som om intet er sket.

Der kunne opstå andre situationer, hvor du reagerer på hvad der sker omkring dig: hun kan ikke være det bekendt eller det er uretfærdigt! Og flere ord i den retning. Det smitter af på følelserne og tankene. På denne måde påvirker det dig i flere dage/måneder/år efter.

At være bevidst og kunne holde ro i forskellige situationer er en vigtig faktor, hvis du ønsker at spare på din tid og energi til noget mere vigtigt i dit liv.

Mange tror at deres livssituation er påvirket af omverdenen og at den kan ændres, hvis eksempelvis man havde flere penge, boede i et hus, havde en kæreste eller hvis andre mennesker gad at gøre noget anderledes. Ofte tror du, at du ved hvad der skal til før du kan føle dig 100% lykkelig.

Jeg mener det er omvendt - hvis du vil ændre noget i dit liv, så start med at ændre dine tanker omkring en bestemt situation. Når du begynder at ændre dine tanker om alt omkring dig inklusiv dig selv, så begynder dit liv også at ændre sig i den retning du går efter.

Problemet ligger i at, du ikke har tid og du ikke tror nok på det.

Men… du kan faktisk selv bestemme, hvordan du har det, uanset hvilken situation du er i. Når du kan det, undgår du også udbrændthed, som mange mennesker klager over i dag.

Hvordan omverdenen påvirker dig.


Du bliver bombarderet og påvirket af rigtig mange forskellige ting i løbet af dagen. Af medier, arbejde, familie, venskaber, udfordringer, pres og jeg kan blive ved. Ligeledes kan musik, farver, lyde, smage, dufte, steder, tidspunkter på dagen og vejret have betydning for om du går fra at føle dig glad til at blive ked af det eller omvendt.

Du bliver påvirket af andres tanker, følelser og energier. Dem kan du ikke se, men påvirkningen kan være stærk alligevel. Eksempelvis kan en negativ person sprede negativ stemning ud til mange andre mennesker. Negativitet spreder sig som en virus, men du bliver ikke smittet, hvis du er bevidst om, hvad der foregår omkring dig.

Du reagerer – er du en medløber?


Hver gang du reagerer på mennesker og situationer omkring dig, bliver du påvirket på en eller anden måde. Det sker hver eneste dag.

Hvis påvirkningen er positiv og din reaktion er tilsvarende, er det dejligt og godt for dig og dit helbred, men hvis du reagerer med vrede, aggression eller en anden negativ følelse, går det mest udover dig selv.

Hvis der sker noget negativt - bliver sagt eller gjort noget, som du ikke bryder dig om - gavner det oftest ikke at reagere med det samme. Når du er bevidst om, hvad der foregår, “observerer” du situationen og på denne måde beholder du ro, hvilket hjælper dig med at finde den bedste løsning ud fra den pågældende situation.

Generelt behøver du ikke at tage stilling til eller reagere på alt, men hvis du har bemærket, at du gør, kan du lave noget fysisk til du får pulsen op eller bliver træt. Således har du gennem din krop mulighed for at påvirke din mentale tilstand. Det plejer at give gode resultater - du får det bedre. Du kender sikkert disse følelser efter træning eller svømning.

Hvordan du påvirker dig selv.


Du lytter mere til dig selv end til det der bliver sagt omkring dig. Når du har en positiv dialog, hjælper du dig selv til at stå stærkt, men hvis dialogen eller monologen ikke er god, saboterer du din egen succes. Hvis du saboterer din egne succes kan det skyldes udbrændthed. 

Du kan påvirke dig selv gennem dine tanker, ord og handlinger. Det er dig der bestemmer om du vil være glad, succesfuld eller omvendt.
Vejtrækning, motion, meditation og yoga har en stor effekt på din indre tilstand. Det har vand, kost, regelmæssige toiletbesøg samt mange andre ting naturligvis også, og disse ting påvirker dig indirekte.

For at du kan påvirke dig selv i en positiv retning, kræver det du konstant er bevidst om, hvad der foregår inde i dig – dine tanker, følelser, hvilke ord du bruger når du siger noget, men også hvordan du handler. Når du er bevidst omkring disse ting, kan du ændre en negativ tanke og gøre den positiv uden den når at påvirke dig negativt. Det er jo lettere at standse noget småt såsom et snefnug end at prøve at standse noget stort, såsom mange snefnug der er blevet til en snelavine.Åbn dit hjerte.


Lysten til at bedømme andre og følelsen af at være bedrevidende end andre, er et tegn på at dit hjerte er lukket. Når du har et åbent hjerte, accepterer du verden som den er, uden at bruge kræfter og energi på at vurdere alt og alle. Taknemmelighed, tilgivelse, medfølelse og fokus på de positive ting er nøglen til at kunne reagere fra hjertet uden at skabe vrede og aggression som kan bringe dig til udbrændthed.

Som sagt bliver der hver eneste dag “serveret” noget til dig på det mentale plan, men det er udelukkende dit valg om du vælger at modtage det eller ej. Hvis du modtager det, bestemmer du også selv, hvor lang tid du opbevarer de givne følelser. På denne måde giver du andre og udefrakommende indtryk lov til at påvirke dit humør og dit liv.

Rigtige beslutninger.

Hvis du træffer beslutninger primært ud fra hvad andre synes og gør, løber du med flokken og vil opleve, at beslutningerne er forkerte for dig på længere sigt, idet de ikke kommer fra hjertet. Mange ting foregår ovenover logikkens grænse og derfor er det kun din egen intuition der i stand til at guide dig til, hvad der er rigtigt for netop dig.