Hvordan klarer jeg den svære tid

    Hvordan klarer jeg

den svære tid

Hvordan klarer jeg den svære tid

Påsken er lige om hjørnet og forårets varme minder os godt derom.


Påske er den største kristne højtid og en grundfortælling i vores kultur. Den handler om livets store spørgsmål og om nære menneskelige relationer – håb, forsoning, tilgivelse, tro på livet og et sundt og stærkt fællesskab. Et fælleskab, når vi er klare til at støtte hinanden i forskellige livssituationer, når man bliver svigtet, føler sig ensom, bliver syg eller er tæt på døden.


Ingen af os har prøvet at være i en situation, som Coronavirus har bragt os i. Situationen, som har fået os alle til at ændre vores rutiner og giver masse af frustrerende tanker og følelser.


Nu bliver det alt sat i et andet perspektiv. Alt er blevet meget mere stille og mere intens.


Fysisk har vi ingen valg. Vi skal lytte til vores myndigheder og vente hjemme.


Mentalt kan du vælge mellem angst og læring.


Angst og negativitet generelt gør vores immunforsvar sværere og giver forstørret risiko for at blive smittet.


Læring..


Før var der ikke tid nok til at være sammen med familien og at være alene. Men nu tvinger Coronavirus dig til nærvær og bevidsthed, forståelse af dig selv, dine handlinger, mål og relationer til andre mennesker.


Arbejde plejer at tage megen tid i vores liv. Og lige pludseligt har man en pause. Det er svært for mange at være alene med sig selv.


“Jeg har ikke tid til mig selv”,- en meget brugt undskyldning, når man har travlt med arbejdsopgaver. 

Nu har du tid.


“Jeg skal spare”, i tilfælde af at jeg mister arbejde, bliver syg … og så tegner man flere uønskede billeder for sig selv og familien. De tanker giver følelser af usikkerhed og angst, som forstærkes af de systematiske opdateringer om hvor mange mennesker der døde af virus og hvor slemt situationen er.


Hvordan kan du hjælpe dig selv med at beholde ro uanset situation og styrke dig selv mentalt for at kunne støtte dem, som du elsker og hvor det er mest nødvendigt?


Det er tiden til at kigge på sig selv og at få forståelse af hvem du endelig er, i stedet for hvem du tror, du er, og hvad du har. Ændringerne inden i dig bringer ændringer omkring dig.

Her er få praktiske ting, som gør dit liv mere overskueligt:Meditere og praktisere åndedrætøvelser hver dag

Kombination af meditationer og åndedrætøvelser er en livsredder, der hjælper med at bevare balance og stå fast på dine fødder, selv når verden ser ud til at begynde at smuldre. Hvis du har angst, er du så meget mere nødt til at tilbringe mindst 15 minutter om dagen alene med dig selv.

Gør øvelserne en gang om dagen, og det vil ændre din dag. Hvis du gør det hver dag, vil det ændre dit liv.Spis sundt

Drink nok rent vand og spis sundt. Din krop er det, du spiser. Spis lokalt og helst økologisk. Lyt til krop hvad du vil spise - til de oprigtige ønsker i din krop. Spis langsomt og stop med at spise, når du ikke er sulten mere.Vær dagligt i naturen

Få en bedre forbindelse med dig selv og få indre ro gennem naturen. Vær i naturen så ofte som muligt og brug maksimalt tid udendørs. Mærk denne tætte og fantastiske forbindelse på din egen krop.Bed om hjælp

Find en coach, konsulent eller bare en, som er tæt på dig, der vil og kan støtte dig i dag. Betal dem penge eller giv noget tilsvarende til gengæld. Ved at investere i deres arbejde får du motivation til at afslutte din proces, du er begyndt, og arbejde med dig selv. Hvis du ikke har penge nok, kan du deltage i gratis onlinekurser eller tilbyde nogle tjenester til gengæld for deres arbejde.Hjælp andre

Du kan give et råd, et opmuntrende smil, et kærligt blik, at lytte til en eller at gøre noget fysisk der, hvor der er et behov. Det behøves ikke være en økonomisk hjælp.Lyt til musik, der giver dig energi

Lyd til klassisk musik, musik fra Tibetanske syngeskål, andre meditations musik, som kan give dig indre balance, når du har brug for det. Vælg musik efter din stemning og få det bedre.Udforsk dit potentiale

Livet er en åndelig rejse, hvilket betyder, at ethvert problem er en læring. Giv din tid til hvad der åbner dit sind, hjerte og giver dig mulighed for at se på livet bredere og dybere. Lær, udvikle og ændre dit overbevisningssystem, din adfærd og dine vaner. Udfordre dig selv og skift til det bedre.

Du kan modstå de nuværende udfordringer ved at gøre, hvad du kan lide.Bevæg dig

“Bevægelse er livet” siger man. Praktisere yoga, gymnastik, dans osv. Aktivér din krops energi ved at øge din hjerterytme og forbedre blodgennemstrømningen. Du bliver også stærkere mentalt efter du har dyrket motion.Vær taknemmelig

En følelse af taknemmelighed er en livline i de vanskeligste tider. Selv i de mest vanskelige tider kan du finde mange ting, som er værd at være taknemmelig for. Selv når du er i en tilsyneladende håbløs situation, skal du altid finde styrken til at sige “tak".Grin, leg og spøg

Tag ikke dig selv for alvorligt. Slip af med smerter ved hjælp af god humor, grin, lav sjov om sig selv, livet og om de nuværende udfordringer fordi ALT GÅR OVER.


Uanset om du er 20 eller 80 år gammel, kan du altid finde en masse ting til at udforske og studere. Behold din nysgerrighed og stop ikke med at være begejstret for hvor smuk vores verden er, og hvor vidunderlig det er, at du er et menneske, der bor på denne planet, der flyver gennem universets med en store hastighed.


God Påske til dig og dine kære! Pas på jer selv!Her er et produkt, som kan hjælpe dig med at afklare dig med din situation.

Du kan arbejde hjemmefra i dit tempo og for penge, som alle har råd til: