Slip den ”mentale diarré”

Slip den

”mentale diarré”

Slip den ”mentale diarré”Lidelser har vi nok af

Jeg tager ikke fejl ved at sige, at alle mennesker vil være mere lykkelige, uanset hvem de er og hvor de befinder sig henne i verden, inden vi fik kendskab til Covid -19´s eksistens. Vi har allerede haft mentale problemer som angst, depression osv., som er en stor udfordring for mange danskere. Selv statistikkenpå vedr. antallet af de ramte mennesker i forskellige aldersgrupper kan virke deprimerende!

Når man ikke er mental stærk i forvejen, kan man ikke stå for det pres, som virussen indebærer - man får det endnu værre.

Alle negative påvirkninger udefra skaber og udvikler endnu mere usikkerhed og angst. Den mentale ustabile tilstand kan man ofte ikke se på andre og heller ikke på sig selv.

Heldigvis hvis du vil, kan du selv spore din tilstand på dine tanker og ord, som du siger i løbet af dagen,samt på den måde du reagerer på og også på eventuelle anstrengelser i kroppen. Jo før du forstår, at du ikke har det godt, desto hurtigere kan du rette på det.

Menneskets normale tilstand er at være glad og føle sig afslappet. Denne tilstand husker vi sikkert fra barndommen. Så hvis du ikke føler dig sådan, skal det gøres noget ved det - I en fart.
For mange tanker
Hvis en del af din krop begynder at lave ukontrollerede bevægelser, fx. en arm begynder at slå på ansigtet, - bliver det opfattet som unormalt. Men hvis din hjerne fungerer uden for din kontrol, er det jo det samme - det er jo også unormalt!

Du skal kunne vælge hvilke tanker, du vil tænke på, og intensitet på din tankegang. Det er muligt, selvom det desværre ikke er blevet undervist i vores uddannelsessystem endnu. Den viden findes og den er flere tusinder år gammel.

Når man træner mentalt, kan man tænke, når det er nødvendigt, samt man kan selv kan vælge sine tanker - gode tanker, som gavner én. De gode tanker er forbundet med de bedste intentioner for sig selv og for andre.

De gode tanker giver dig positive kærlige følelser, som hjælper dig med din mentale stabilitet. Når du er mentalt stærk, kan du klare enhver situation uden stress, anstrengelser og angst.

Hvis du ikke kan tage kontrol over dine tanker, kan du ikke sortere dem, så lige pludselig tænker du konstant på det, du er bange for og det, som du ikke ønsker. Negative tanker kommer til at fylde mere og mere og ligesom mental virus spreder sig. På den måde bliver antallet af de gode tanker minimeret til ingenting. Så tænder du simpelthen på din “selvlikviderings” knappe - dit immunforsvar bliver mere svag og hvis du ikke passer på, risikerer du at din fysiske krop også bliver ramt.
Stop den ”mental diarré”

Du kan minimere antallet af tanker og påvirke din tankegang bl.a. med at have bearbejdet den gamle mentale bagage, med at ændre på din kost, vejrtrækning, kropsholdning, med at begynde at dyrke sport, yoga, eller at meditere. Du kan påvirke dine tanker med at omgås… bestemte farver, at lytte til bestemt musik, fx. f.eks. klassisk musik giver en fantastisk effekt, med at holde dig selv på den positive side af livet, uanset hvad det der sker. Mulighederne er ubegrænsede og beslutningen om at ændre dit livskurs til noget bedre, er din.


At praktisere dagligt ubetinget kærlighed, eller med andre ord - kærlig venlighed - kunne være en start til et glad og harmonisk liv.Fokus på kærlighed

Menneskes øjne afspejler menneskes sjæl, siger man, så man kan let se på øjnene, hvordan personen har det.

De mennesker, som praktiserer ubetinget kærlighed for sig selv, andre mennesker og alt omkring sig, udstråler ro og varme i deres blik.

Ubetinget kærlighed er kærlighed uden forventninger. Man ønsker det bedste for alle, ikke kun med ord, men også med sine intentioner og handlinger.

Man kan lære at elske ubetinget - det findes et gammelt værktøj, som trin for trin guider én, hvordan man kan føle glæde, medfølelse og accept.

Når du har kærlighed i dit hjerte, uden nogle forventninger, kan du mærke, at tankerne bliver mere opdraget og begynder at komme, når du har lyst til at tænke. På den måde får du kontrol over dine tanker og over dit liv.