Tag med på en mental rejse

Tag med på

en mental rejse

Tag med på en mental rejse“Hvis du gør flere ting pr. automatik og føler dagen er alt for kort til at nå det hele, hvis du har for mange tanker og du slet ikke kan stoppe op -  er det netop tid til at stoppe.” - Nathalie Dahl“Jeg er træt for tiden og har meget travlt, ellers har jeg det fint”,- sådan lyder oftest svaret på spørgsmålet - “Hvordan har du det?”

Tibetansk Professor Passang underviser mig i Tibetansk medicin og Tibetansk Kunst for et langt, sundt og lykkeligt liv. Han inspirerer mig hver gang vi taler sammen. Her vil jeg dele med jer en af vores samtaler, som handler om hvordan man finder vejen til et bedre liv.Find lys i mørketErkendelse af at man er i mørket allerede er et lille lys. Uden det er der ikke et håb. Det er umuligt at finde vejen, hvis man ikke forstår selv, at man er i mørket."Et lille lys er allerede et lys, som bringer en til et stort lys”,

- siger Dr. Passang.

Ensomhed, usikkerhed, angst, grådighed, misundelse, ligegyldighed er mørket


Ensomhed, usikkerhed, angst, grådighed, misundelse, ligegyldighed er mørket. Alle andre negative følelser som vrede, fornærmelse, jalousi tilhører også mørket. Når du kan forstå, hvad præcist der gør dit liv bittert, finder du også ud af, hvilke følelse du skal finde vejen til. Det er den følelse som er modsætning af den, som giver dig problemer.
FX: Hvis du er grådig, kan du starte med at være gavmild, bare med små ting.

Lyt til en med medfølelse, smil fra hjertet, gør noget godt for andre, sig noget, som gør andre glade, hjælp fysisk, med et råd eller med penge. Gør det FRA HJERTET. Gør det hver dag og mærk de følelser, som du får mens du gør det. Når du kommer til at gøre det naturligt og med glæde, har du ændret dig selv på dette punkt.

Hvis du ofte er vred, find ud af, hvad der gør dig vred og praktiser tilgivelse. Tilgivelse af dig selv, personen, som du er vred over og situation, som du ikke kan slippe. Næste gang inden du når at blive vred, vær 100% bevidst om din handling og de konsekvenser, som den bringer.“Forståelsen for medfølelse og tilgivelse bringer dig til lyset”-. siger dr. Passang

3 gange gift for dit sindI Tibet siger man at det findes 3 gange “gift”, som skaber mental ubalance:


 1. Vred


 2. Begær - Lyst til at have mere og mere


 3. Dovenskab - at skubbe tingene til næste dag

For at du kunne forstå, at du har nogen eller flere af de “mentale gift” i dig, er du nødt til at være bevidst over dine handlinger, følelser, tanker og ord, som du siger af løbet af dagen.
Hvorfor er der så vigtigt?  Det er fordi det er eneste måde for at kunne fange dem og arbejder på at få dem i balance.

Vi har alle ressourcerne i os. Det kan tage tid og selvdisciplin for at aktivere det. Men for at få en pæn krop, kræves der også mange timer i Fitness center. Så det er lige så muligt med “den mentale træning” med den rigtige guidning.


VIL DU BLIVE MERE KLOG PÅ DIG SELV?